25:e sept, onsdag
Vilodag
 
Efter dryga tre veckor på cykel var det nu även dags för resans tredje vilodag, vilken vi spenderat i inget mindre än; Venedig - romantikens huvudstad. 
Ja, och visst kände vi av romantiken på de många broarna, passagerna och små gatorna, men trängseln med alla andra turister förstörde den annars, väldigt mysiga atmosfären. Allt för mycket turister, om man frågar oss. 
 
Började dagen med att ta den förbeställda shuttle-bussen från campingen in till Venedig. Tog därefter tåg och sedan färja för att förflytta oss så snabbt som möjligt till Basilica di San Marco - den berömda kyrkan med det berömda torget fullt av duvor. Kändes konstigt att åka kollektivt igen eller ens använda något annat fortskaffningsmedel än cykel, men även detta lyckades vi med utan några större problem. Sitter i ryggmärgen det där!
 
Våra vilodagar brukar främst bestå av att äta och att planera vad man ska äta nästa gång man blir hungrig, vilket är ganska ofta när det kommer till oss två. 
Vi har idag hunnit med några riktigt bra och några mindre bra smakupplevelser. En som tillhörde det bättre, var världens godaste nougat/chokladkaka som var helt makalöst god. Mums!
 
Kom nyss tillbaka till campingen och gör oss nu redo för ännu en natt i tält. Imorgon väntar cykling igen! Fler städer och mer delar av Italien väntar på att upptäckas!
 
Buona Notte!
/ Ida & Annie
 
 

Kommentera

Publiceras ej