23:e sept, måndag
Dagens cykling:
Verona -> Padova
10,2 mil
 
Hur livet var på en camping, hade vi glömt bort för länge sedan. Under tiden i regniga Tyskland har vi helt klart blivit bortskämda med bäddade sängar, eget badrum, bra service och stora frukostbufféer. Det är otroligt vad man glömmer bort fort och hur snabbt man egentligen vänjer sig vid saker. 
Men tillbaka till camping igen då det är ett betydligt bättre alternativ, ekonomiskt sett. 
Efter en oväntat, mycket god natts sömn och med havregrynsgröt i magen begav vi oss mot dagens mål; Padova!
Milen flöt på bra, dock på betydligt större och mer trafikerade vägar, då det tråkigt nog var det enda alternativet. När vi nått Vicenza anade Annie ugglor i mossen, och mycket riktigt, hon hade fått resans andra punktering!
Lite osmidigt då vi hoppats på att komma fram tidigt och hinna med lite sightseeing i Padova. Men tog en siesta på 2h istället och fick sedan hjälp med att få lite luft i däcket. 
Väl framme i Padova bytte vi slangen hos en cykelverkstad och påbörjade vårt sökande efter boende. 
Någon timme senare var även det fixat och vi gick ut och åt varsin pasta carbonara, tog en sängfösare i form av en Aperol Spiritz, igen, och somnade sedan gott på Hotell Dante mitt i centrala Padova. 
 
 
24:e sept, tisdag
Dagens cykling:
Padova -> Marghera
4,8 mil
 
Sol sol sol! Vi har ju glömt att nämna att solen har skinit på oss sedan vi lämnade Tyskland i torsdags. Det är i alla fall varmt, skönt och soligt varje dag. Peppa peppa ta i trä. Idag började vi med lätt cykling dvs. Rak. Har kunnat följa skyltarna hela dagen förutom nu på slutet då det nästan var omöjligt att hitta till campingen då den ligger mellan två städer. Vi har väl också om vi får erkänna det själva kört på en hel del stora vägar med olika filer. Egentligen så är dem bara 50 vägar men folk kör betydligt snabbare. Befinner oss just nu på "camping Jolly" här där vi ska tillbringa två nätter då en buss kommer tar oss för en dagstripp imorgon  till Venedig. Campingen är jättefräsh och bra, med pool, bar och restaurang. Så detta kan ju räknas som en halv vilodag plus imorgon med sightseeing. 
 
Några intressanta möten: 
- I Innsbruck kom det fram en kille till Annie. Han som många andra hade sett en av Sverigeflaggorna. Han kollade med stora ögon på Annie, tog henne på axeln och sa, har ni cyklat ifrån Sverige? High fiveade, Vad grymma ni är. 
 
- En cykelkille som tränade med sitt gäng ifrån Bolsano - Trento (7mil). Cyklade jämte oss ett tag och ville veta lite om vår resa, sedan var det ciao och adjö. 
 
- I Verona träffade vi på en familj som cyklat i 3 månader sedan de anlänt i Holland. Innan dess hade de bott i Hong Kong. Snacka cool livsstil. Genast kändes våra tre veckor inte så långt.. 
 
- Vår lilla egna guide som bestämt skulle visa oss vägen i 3 mil. Vi visste redan vägen men men. Han gestikulerade och hade sig. Visade när det gick uppför och när vi skulle hålla till höger haha. Sedan ville han bjuda på kaffe och sa att vi var mycket vackra. Vi tackade för oss utan kaffe och blev vägledda 4 km till där vi skulle hitta själva.  
 
- Alla flugor vi fått i ögonen som flugit sin sista flygtur. 
 
 
 
 
 
 

1 kommentarer

Johan Andersson

25 Sep 2013 11:29

Hejja på. Hoppas vatteflaskorna sitter kvar. Vilken tur att det finns cykelverkstäder lite överallt. Ha det fortsatt bra.

Kommentera

Publiceras ej