16:e sept, måndag 
Dagens cykling: 
Neustadt -> München 
 
Dagen började med god frukost på vårt mysiga hemtrevliga pensionat. Vi tog det hyfsat  lugnt då vi inte kände någon stress eftersom München väntade. Redan när vi kommer ut till cyklarna så märker vi att Annies framvajer till bromsen håller på att gå av. Detta fixade vi lätt då det lilla samhället som vi befann oss i var ett riktigt cykelsamhälle. En kvinna på en cykelverkstad bytte den gamla mot en ny oböjbar jääättegrym vajer. Sedan pumpade hon däcken. 1,5 bar (lufttryck) låg Annies på och Idas låg på 2,5. Hon pumpade upp till 3,5 som det ska ligga på. Sedan bar det glatt av med "lätta" cyklar mot de fina cykelvägarna vi skulle ta. Cyklade lite. Runt 13.00  tiden så fick Annie punka! Åh nej. Gick 2-3km till en cykelverkstad där vi visade upp våra reservslangar från Sverige som till råga på allt inte passade. Grr. Vi har fått fel. En söt gubbe (endast tysktalande), lagade punkan och bytte Annies bakbroms som var utsliten. Var där i ca 2 timmar då språkkommunikationen inte var det lättaste. Begav oss ut i spöregn igen kl 15,30 mot rusningstrafik och äckliga vägar. Lyckades ta oss mot en stad där 3 mils cyklande på grusväg mot München väntade. Kändes som en evighet. Väl i München runt 20,00 tiden cyklade vi runt frusna och trötta samt letade efter hostel. Hittade tre stycken som redan var fulla och runt 21,30 tiden hittade vi äntligen ett där det fanns rum och vi gott kunde komma in i värmen.
 
Dagens bästa:
 Cykeldamen som motbevisade stereotypen: tjejer-kan-inte-laga-grejer. 
 
Dagens värsta: 
Regnet, mörkret, punkan, pedaler som skar in i benen och att vi inte hittade något hostel. 
 
 
17:e sept, tisdag
Dagens cykling:
Vilodag!! 
 
Idag gick vi upp när vi kände för det. Åt frukost på ett fik och sedan tittade vi affärer. Åt lunch på ett ställe där det fanns massa havsdelikatesser. Sedan begav vi oss mot "hofbräuhaus". Ett gammalt bryggeri där också hitler hade tillställningar. Nu så serveras det öl i mängder där och det är skön stämning då musik spelas i bakgrunden samtidigt som servitörerna/servitriserna går runt i sina läderhousen/klänningar. Det var även en hel del Bayern München fan där då dem möter Moskva i fotboll ikväll. Vi tog en öl och blev tillfrågade att gifta oss med två Ryssar. Har faktiskt tagit oss fram med cyklarna idag igen. Dock är dem sååå mycket lättare. Benen är dessvärre inte så pigga. När vi har gått uppför trappor så har benen krampat och de blir helt stumma. Inte vanlig mjölksyra, utan mer en krampkänsla i låren som strömmar till. Har även detta då vi sover och lägger oss rakt haha skumt. Nu väntar vi på tvätten och sen sängen. Imorgon börjar Stigningarna! 
 
Dagens bästa: 
Hofbräuhaus
 
Dagens värsta: 
Låren och knäskålarna! 
 

3 kommentarer

Anonym

17 Sep 2013 21:37

Duktiga ni är:) Var ni på radion idag? Missade det/Leni

Nicolina

18 Sep 2013 10:10

Hej tjejer!! Har äntligen hittat hit till er fina blogg, kul att läsa !! Vill se mer bilder !! :D
Cykla på hej & hå!

Malin, Davids syster

16 Oct 2013 17:22

Vilka tjejer! Hörde av Madde och David om bedriften och var tvungen att kolla bloggen. Matchen mellan Bayern Munchen och CSK såg Victor och jag på plats i Allianz Arena. Tänk om vi hade stött på varandra på Marienplatz!
Malin

Kommentera

Publiceras ej