19 sept, torsdag
Dagens cykling:
Kochel am see -> Innsbruck
10,4 mil

Och med Österrike kom också solen! Äntligen! ☀
Började dagen med en av resans bästa frukostar på Hotell Egner. Bokade boende för natten i Innsbruck redan innan vi lämnade Kochel am see, för att undvika allt för dyra och påkostade hotellnätter.
Vi åt lunch i Mittenwald, 5 km från gränsen till Österrike, samtidigt som de första solstrålarna på två veckor började leta sig igenom det tjocka molntäcket.
Hamnade tillslut i Innsbruck och hittade, mycket oväntat, direkt till pensionatet vi bokat. Härligt jobbat för att vara oss!
Somnade hyfsat tidigt och drömde oroliga drömmar om morgondagens utmaning...Brenner!


20:e sept, fredag SOL!
Dagens cykling:
Innsbruck -> Brixen
10,2 mil

Och oj vad lätt det gick! När kommer egentligen det där Brennerpasset?
Nä, riktigt så lätt var det inte, men vi hade nog båda förväntat oss betydligt värre och brantare backar.
Kalla oss amazoner.
Sedan var vi helt plötsligt vid gränsövergången till Italien. Där tog vi lite foton med Italien-skylten, som man självklart måste göra när man kommer till ett nytt land. Kom även på att detta är det 5:e landet vi cyklar igenom!
Solen sken och den sisådär 4 mil långa nedförsbacken var mer än härlig!
Trodde vi skulle hinna nå Bolzano innan dagens slut, men efter att en snäll italiensk (tävlings?)cyklist uppmanat oss att det snart skulle bli mörkt och att det var minst 3 timmar kvar till Bolzano beslutade vi oss för att nöja oss med Brixen som dagsmål.
Hittade ett hostel (!), gick ut och åt på fin restaurang i våra träningskläder, tog ett glas vin och blev salongsberusade. Haha


21:e sept, lördag
Dagens cykling:
Brixen -> Trento
11,8 mil

Solen sken utanför fönstret när vi vaknade. Så himla glada att äntligen få lite tur med vädret.
Började dagen med de 5 mil som var kvar till Bolzano, och de gick så lätt, så lätt! Kollade in centrum, köpte kartor och åt en varsin gelato! Mums! Riktig italiensk glass är grejer det.
Bestämde oss för att ändra vår rutt lite, så att istället för att ta oss över bergen till Venedig, så tänkte vi, varför inte cykla runt dem istället, och ta en sväng förbi Verona? Sagt och gjort, och detta visade sig vara en genialisk idé, för sedan väntade nästan 7 mils fantastisk cykling på nyasfalterad cykelväg med solen i ansiktet och alper runt omkring oss.
Nådde Trento runt 19-tiden och lyckades få tag på det sista rummet på stadens enda hostel. Ibland ska man ha flyt! Gick och beställde pizza och sitter nu och försöker få upp lite bilder till bloggen, går inte jättebra, men håll tummarna för att vi lyckas!

Arrivederci!
Annie & Ida

Kommentera

Publiceras ej